viernes, 25 de noviembre de 2016

Seguretat a Internet

Avui en dia, quasi tothom disposem de telèfons mòbils però aquests, són segurs?
Desprès d'haver treballat a classe un conjunt d'articles de la Generalitat de Catalunya, m'he adonat de que vivim en un món ple de inseguretats. La tecnologia avança cada vegada més, i les persones estem les 24 hores del dia dedicats aquests dispositius.

Actualment, els telèfons mòbils estan a disposició de nens i nenes més joves. Aquest fet provoca un risc en la persona, ja que aquests no tenen prou coneixement dels riscos que tenen.
Per altra banda, Espanya conté un percentatge elevat sobre l'addició a Internet. La conducta addictiva es caracteritza per la pèrdu del control de l'ús d'Internet.

A conseqüència, els enganys i les estafes són cada vegada més frequents. Els usuaris comparteixen la seva vida privada i diària arreu del món i no pensem amb els problemes que ens pot produir: alguns et poden robar la identitat digital o d'altres que es poden fer passar per persones que no són. Juntament, es pot donar el cas del ciberssetjament, que consisteix en utilitzar informació per assejtar un individu o grup, mitjançant atacs personals.

A més, existeixen molts més perills relacionats amb Internet. L'ús de la càmara web n'és una d'elles. Encara que creiem que sigui "impossible", hi ha la possibilitat de que entrin al nostre ordinador i captin imatges nostres sense consentiment. Per evitar que succeixi, existeixen diverses mesures:


  • Tapar la camàra web amb un paper/gomet.
  • Evitar tenir l'aparell al lavabo.
  • Conscienciar als nens del perill.

Per evitar aquest desastre, hem de ser conscients del què compartim a les xarxes socials, evitar accedir aquelles pàgines web que no siguin del tot segures i per últim, descàrregar aplicacions des de llocs web segurs.

Per últim, us mostro el còmic que he elaborat conjuntament amb la Alba de la Rosa, Esther Montaner, Foix Bové i Maria Bosch.

No hay comentarios:

Publicar un comentario