domingo, 20 de noviembre de 2016

Identitat digital

Actualment, gairebé tothom disposa d'un perfil virtual en alguna xarxa social, com pot ser Facebook, Twitter o Instagram. Però, realment sabem a què o a qui ens exhibim quan fem una publicació? Pensem en les conseqüències que això pot comportar?

Sigui d'una manera beneficiosa o perjudicial per nosaltres, la informació que compartim, que comentem, que posem "like", dibuixa la nostra identitat digital i aquesta s'hi queda de forma permanent dins la xarxa. La identitat digital és l'empremta que cada usuari d'Internet deixa en la xarxa com a resultat de la seva relació amb altres usuaris i en la generació de continguts.

Aquesta empremta no ha d'estar directament relacionada amb nosaltres, sinó que, els nostres contactes dins la xarxa, estiguin o no d'acord amb nosaltres, siguin o no els nostres amics, també formen part d'aquest rastre virtual. El que la gent comenta en les nostres publicacions, i viceversa, influencien la nostra identitat digital i determina la visió que la resta de la gent pot tenir del nostre "jo" virtual.

Totes aquestes petjades que deixem en la xarxa també poden influenciar en el nostre futur laboral. És possible que el cap de recursos humans d'una empresa que estigui interessada en el nostre currículum, utilitzi com a via de coneixement les xarxes socials. Per tant, del contingut que compartim i exposem depèn inclús el nostre futur, ja que una publicació que des d'un punt vista pot ser una simple festa entre amics, des d'un altre punt de vista pot suposar suficient raó de desconfiança en vers la teva capacitat de treball.

Per tant, hem de ser conscients i capaços de conscienciar a les noves generacions, del risc que suposa compartir certs articles, opinions o imatges a les xarxes, ja que aquesta és visible per tothom i resta en la xarxa de manera indefinida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario